W dniu 07.06.2017 r. w Rumi zostały rozegrane Mistrzostwa Powiatu w Piłce Nożnej 11-osobowej. W zawodach o Mistrzostwo Powiatu udział wzięło 7 zespołów. Nasza drużyna zagrała w II grupie z Zespołem ZSP nr 2 z Wejherowa. Mecze eliminacyjne zostały rozegrane 06.06.2017 r. Do finału zakwalifikowały się drużyny, które wygrały swoją grupę. W drugiej grupie najlepszy okazał się nasz zespół, pokonując "Elektryk" po dogrywce 2:1.
Zwycięscy tych grup spotkali się 07.06.2017 r. w finale, który odbył się w Rumi. Mecze zostały rozegrane systemem "każdy z każdym". Nasza drużyna pierwszy mecz tego finału rozpoczęła z ZSP nr 1 Rumia. Po wielu ciekawych akcjach - pod jedną jak i drugą bramką - nasi chłopcy musieli uznać wyższość " Wikinga" 3:0.
Mecz decydujący o zajęciu drugiego miejsca rozegraliśmy z zespołem ZSP nr 2 Rumia. Od samego początku mecz stał na wysokim poziomie, akcja za akcją raz pod jedną jak i drugą bramką. Po bardzo ładnej akcji w naszym wykonaniu zdobyliśmy bramkę i było 1:0. Zespół z Rumi nie dawał za wygraną i po mimo dobrej gry w defensywie nie ustrzegliśmy się błędów, co spowodowało utratę dwóch bramek. Nie mając już nic do stracenia nasza drużyna ruszyła do odrabiania stra,t co przyniosło efekt w postaci strzelenia dwóch bramek i wygrania tego emocjonującego meczu 3:2, zdobywając drugie miejsce.
Naszą szkołę reprezentowali: Maciej Potrykus, Piotr Bianga, Sebastian Klawikowski, Jakub Pałys, Paweł Wenta,Fabian Ratajczak, Bartosz Brejski,Marek Formela, Dawid Pusdrowski, Szymon Felstau, Michał Milewski, Maciej Kożyczkowski, Michał Kożyczkowski, Tomasz Jeżowski, Mateusz Fetta. Dziękujemy chłopakom za zaangażowanie i walkę do ostatniej kropli potu.