9 czerwca 2017 roku grupa uczniów z naszej szkoły wybrała się na dzień otwarty jednostki wojskowej w Wejherowie.
Na biorących udział w wydarzeniu już przed terenem jednostki czekały takie atrakcje jak potężny radar i samochody wojskowe, zaś na terenie można było zasiąść za kierownicą wojskowego wozu strażackiego, a następnie zobaczyć pokaz węży strażackich, zajrzeć do wnętrza nowoczesnej karetki wojskowej, obejrzeć kombinezon, pojazd saperski „Topola S”, wzbudzający zainteresowanie zdalnie sterowany robot saperski oraz wozy kablowe. Swój pokaz broni i rakiet zrobiło również Muzeum Broni Wojskowej „GRYF” z Dąbrówki. Dla uczestników dnia otwartego była przygotowana wojskowa grochówka, która niestety dość szybko się skończyła.
Dzień otwarty pozwolił uczniom zobaczyć sprzęt Wojska Polskiego oraz teren wejherowskiej jednostki, które na co dzień są niedostępne dla zwiedzających.
M.R.

17_06_09_jw_03 (96 kB) 17_06_09_jw_04 (96 kB) 17_06_09_jw_05 (92 kB) 17_06_09_jw_06 (106 kB) 17_06_09_jw_07 (90 kB)