"Niektóre szczyty można zdobyć tylko razem" pod takim hasłem rozgrywała się w dniu dzisiejszym IX Kaszubska Paraolimpiada w Luzinie. Nasi uczniowie i absolwenci pokazali, że dokładnie tak jest, pracując charytatywnie na rzecz Stowarzyszenia Świetlica Integracyjna "Skrzydło Anioła" w Luzinie. Michalina Dopke, Zuzanna Dopke, Kamila Goike z Ie LO oraz absolwenci A.D. 2014 Krystian Ellwart, Łukasz Chamera i Julia Waga obsługiwali biuro zawodów VIII Charytatywnego Biegu i VII Charytatywnego Marszu "Skrzydło Anioła", pomagając też na trasie zawodów. Oliwia Motyka (tegoroczna absolwentka) oraz Dominika Piątkowska (absolwentka A.D. 2014) uwieczniły dzisiejsze wydarzenie na przepięknych fotografiach.
Sportową kropkę nad "i" postawił nasz absolwent Marcin Kołodziejski, meldując się na VI miejscu w pięciokilometrowym biegu.
Stowarzyszenie Świetlica Integracyjna "Skrzydło Anioła" pięknie dziękuje zaangażowanej młodzieży! Bez Was nie osiągnęlibyśmy dzisiejszego szczytu!