Poezja jest siłą, dzięki której każdy z nas może odnaleźć siebie i drugiego człowieka. Wiedzą o tym ci, którzy uczestniczą w cyklicznych spotkaniach z twórcami w Gminnej Bibliotece Publicznej im. Stefana Żeromskiego w Choczewie. Sierpniowy „Wieczór z poezją” odbył się dzięki inicjatywie naszej absolwentki Aleksandry Łasińskiej oraz ucznia Pawła Semraua, którzy do własnej muzyki wykonali utwory Barbary Malawskiej, zarówno te, które docenione zostały na wielu konkursach, jak i zupełnie nowe, opracowane niedawno. Prawdziwe i piękne było wzruszenie słuchających…
Na spotkaniu nie zabrakło szacownych gości. Wśród nich byli: wicestarosta powiatu wejherowskiego Witold Reclaf, wójt gminy Choczewo Wiesław Gębka, wicedyrektor naszej szkoły Cezary Lewandowski oraz wielu przyjaciół i miłośników poezji. Niespotykana życzliwość ludzi, miła atmosfera, radość i miłość do poezji sprawiły, że trudno było się rozstać. „Tchnieni siłą poezji i nieco odmienieni” wróciliśmy do domu.

17_08_24_poezja_03 (78 kB) 17_08_24_poezja_03 (78 kB) 17_08_24_poezja_03 (78 kB) 17_08_24_poezja_03 (78 kB) 17_08_24_poezja_03 (78 kB) 17_08_24_poezja_03 (78 kB) 17_08_24_poezja_03 (78 kB)