Na kilka dni przed rozpoczęciem roku szkolnego - 31.08.2017 r. nadarzyła się okazja, by piłkarki ręczne sprawdziły powakacyjną formę. Za nimi 80 minut gry (4x 20 minut) z angielską drużyną. Tym razem rozegrały spotkanie z zespołem, który na sportowy obóz przyjechał do Gdańska Zaspy. Rywalki, ciut młodsze od naszych, przez dwie pierwsze części spotkania przygrywały różnicą 2-3 bramek. Dwie kolejne części meczu pozwoliły naszym zawodniczkom sporo zwiększyć bramkową przewagę. Choć angielska bramkarka nie raz szokowała swoimi umiejętnościami, 32 razy udało się ją pokonać (nasze bramkarki tylko 19). Mimo wakacji, podczas których dziewczęta z „Samochodówki” raczej nie myślały o treningach, przez 80 minut udało się utrzymać szybką grę. Starczyło sił, by do ostatniego gwizdka strzelać piękne bramki z kontrataku. Przede wszystkim cieszy jednak fakt, że mimo trwających jeszcze wakacji, nie zabrakło chęci, by „wskoczyć” w nasze reprezentacyjne żółto-niebieskie stroje i powalczyć na boisku. Brawo dziewczyny!