„Sapere aude” (odważcie się być mądrymi) – ten cytat pani Dyrektor Anna Wilk wybrała, jako słowa przewodnie na nowy rok szkolny 2017/2018. 4 września o godzinie 9:00 odbyło się w naszej szkole uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego. Ze względu na pogodę uczniowie klas pierwszych spotkali się z Dyrekcją i nauczycielami na sali gimnastycznej, a pozostali przywitali się z wychowawcami w salach lekcyjnych. Na twarzach uczniów malował się z jednej strony smutek, że czas wakacji i odpoczynku się skończył, ale też ciekawość i napięcie w oczekiwaniu na to, co czeka ich w ciągu następnych dziesięciu miesięcy.
Jaki będzie ten rok? Tego jeszcze nie wiemy, ale mamy nadzieję, że przynajmniej lepszy od dzisiejszej aury. Wszystkim uczniom, nauczycielom i pracownikom szkoły życzymy samych sukcesów w nowym roku szkolnym.

Po uroczystości rozpoczęcia roku szkolnego, w kameralnym gronie, odbyło się wręczenie pucharu dla najlepszej sportsmentki poprzedniego roku szkolnego. Szklany puchar powędrował w ręce Dominiki Żak. Gratulujemy.

17_09_04_rozpoczecie_04 (106 kB)