W niedzielny poranek 10 września w ramach 35. PKO Wrocław Maraton odbyły się 16. Mistrzostwa Polski Nauczycieli w maratonie. Naszą szkołę reprezentowała Monika Rolbiecka, która po raz drugi postanowiła zmierzyć się z królewskim dystansem. Po 42,195 km walki udało się jej wywalczyć brązowy medal w kategorii OPEN oraz zwycięstwo w kategorii do 35 lat.
55 Bieg Westerplatte. Ponad 4500 biegaczy pobiegło nową 10 kilometrową trasą, która biegła z Westerplatte przez kładkę nad Motławą z metą przy Europejskim Centrum Solidarności. W biegu nie mogło zabraknąć naszych reprezentantów. Mikołaj Baranowski z klasy 2b zajął 5-tą lokatę w swojej kategorii wiekowej z czasem 38min 38s. Drugie miejsce wśród pań zajęła Maria Maj - Roksz, która zameldowała się na mecie z czasem 37min 59s.
Gratulujemy!

17_09_10_biegi_03 (59 kB)