Rywalizację sportową w nowym roku szkolnym rozpoczęliśmy od udanego występu w Powiatowej Licealiadzie w Drużynowym Badmintonie Dziewcząt. Reprezentowały nas w tych zawodach: Wiktoria Piepiórka (1M), Kinga Styn (3B) i Karolina Drewa (2B). Po zaciętej rywalizacji zajęły one bardzo dobre II miejsce. Zabrakło naprawdę niewiele, aby stanęły na najwyższym podium, a poziom tegorocznych zawodów był wyższy niż w roku ubiegłym. Pokonały nas tylko dziewczyny z ZSP 1 w Wejherowie. Miejsce III zajęły uczennice z ZSP1 Rumia (wicemistrzynie z poprzedniego roku) , a IV miejsce ZSP 3 Wejherowo (mistrzynie powiatu z poprzedniego roku). Dziewczyny wykazały się niezwykłym hartem sportowym, aby uzyskać taki wynik stoczyły 18 meczy (40 setów).
Za ich wysiłek bardzo dziękujemy.