W sobotę 7 października odbyła się drużynowa impreza na orientację (InO)"Niezapominajka". W zawodach wzięło udział 6 drużyn reprezentujących szkoły ponadgimnazjalne z powiatu wejherowskiego. Drużyny mogły liczyć od 2-5 osób. Nasza skromna dwuosobowa drużyna, w wyniku rozchorowania się jednej z uczestniczek na pół godziny przed startem, nie spełniała regulaminowej minimalnej ilości osób. Po konsultacji z organizatorem i "telefonie do przyjaciela" Tatiana Tyburcy wraz z koleżanką z Gimnazjum nr 3 Wiktorią Rębelińską mogły wyruszyć na trasę. Celem zawodów było odnalezienie wszystkich prawidłowych punktów kontrolnych w limicie czasu (90min). Za każdy punkt "stowarzyszony" lub "mylny" przyznawane były punkty karne. Nasza drużyna ukończyła zawody na 4-tej pozycji, co jak na debiut w tego typu imprezie uważamy za sukces.

17_10_07_niezapominajka_03 (89 kB)