10 października 2017 r. odbył się w naszej szkole turniej klas pierwszych. Podczas otrzęsin rywalizowało między sobą 11 klas liceum, technikum i szkoły branżowej. Uroczystość przygotowali zeszłoroczni zwycięzcy, uczniowie klasy 2aFT.
W tym roku uczniowie musieli między innymi odśpiewać hymn szkoły, należy tu pochwalić wszystkie klasy, a w szczególności klasy euro, biologiczną i fototechnik. W kolejnych konkurencjach musieli zaprezentować maskotki, oraz przedstawić fraszki o swojej klasie. Wykazali się również swoimi sportowymi umiejętnościami podczas skoków przez gumę i zabawy w gorące krzesła. Wyzwania nie ominęła wychowawców, którzy rywalizowali między sobą, łamiąc sobie języki w konkurencji o wdzięcznej nazwie “Paszczedźwięki”
Trzecie miejsce w turnieju zajęła klasa euro oraz klasa ekonomiczno-geograficzna z wynikiem 109 pkt, drugie klasa fototechnika - 114 pkt, natomiast zwyciężyła klasa biologiczno-sportowa z wynikiem 117 pkt.
Zwycięska klasa otrzymała pyszne domowe wypieki i torbę słodyczy, w nagrodę również to oni będą gospodarzami turnieju w przyszłym roku szkolnym. Gratulujemy zwycięzcom, dziękujemy za świetną zabawę i zapraszamy za rok na otrzęsiny nowego rocznika klas pierwszych.