„Idźmy naprzód z nadzieją.” Pod takim hasłem odbył się XI Konkurs Papieski w ZSP w Redzie. W pierwszej części, uczestnicy mogli wykazać się wiedzą indywidualnie w teście wielokrotnego wyboru. Zaś w etapie drugim już jako 3 osobowa drużyna, należało przedstawić film o Światowych Dniach Młodzieży z roku 1991, 2005 i z Krakowa w 2016. W tej części nasi uczniowie otrzymali prawie najwyższą ilość punktów. Ostatnią częścią była rozgrywka polegająca na losowaniu 3 pytań i udzieleniu odpowiedzi po krótkiej naradzie. Te trzy etapowe zmagania dały naszej Szkole IV miejsce.
W przerwach pomiędzy poszczególnymi częściami konkursu towarzyszył nam występ chóru szkolnego ZSP Reda i wspólny śpiew. Naszą szkołę reprezentowały uczennice: Barbara Kandziora (3h LO), Honorata Styn (3p LO) oraz Kinga Wydra (2a FT).

17_10_26_konkurs_03 (34 kB)