Możemy już chyba mówić o kolejnej jesiennej tradycji w naszej szkole… Trzeci rok z rzędu udało się bowiem zorganizować obóz dla podopiecznych sekcji PZPOW, wybitnych zawodniczek z „Samochodówki”, sympatyczek kilku dyscyplin sportowych. Cieszy fakt, ze było nas rekordowo dużo. Tym razem wybór miejsca trzydniowego zgrupowania padł na Sępolno Krajeńskie - niewielkie miasto w województwie kujawsko-pomorskim, położone między jeziorami trzema: Sępolskim, Niechorskim i Piaszczynkiem. Spacery po okolicach naszego miejsca zakwaterowania: hoteliku przy hali widowiskowo-sportowej „Krajna Arena”, odkryły przed nami walory turystyczne miejscowości.

Chciałyśmy aktywnie i owocnie spędzić czas. Nasza 28-osobowa drużyna dzieliła się na grupę biegaczek, które na treningi wybierały malownicze tereny leśne wokół CSiR Sępólno oraz udostępnioną nam bieżnię.

Pozostałe dziewczęta siódme poty (dosłownie) wylewały na hali, doskonaląc swoje umiejętności gry w piłkę ręczną i unihokeja.

Wszyscy mieli też okazję do udziału w zajęciach fitness z wykorzystaniem dużych piłek- rewelacyjnego przyboru do ćwiczeń wzmacniających poszczególne partie mięśniowe. W tym napiętym programie wycieczki nie mogło zabraknąć czasu na wieczorny seans filmowy (historia słynnego amerykańskiego sportowca Jamesa Owensa) i na …”babski wieczór” w saunie i jacuzzi - zasłużoną i niewątpliwie wskazaną odnowę biologiczną i relaks.

Nasze sportsmenki w Sępólnie Krajeńskim Nasze sportsmenki w Sępólnie Krajeńskim Nasze sportsmenki w Sępólnie Krajeńskim Nasze sportsmenki w Sępólnie Krajeńskim oboz_04_01 (97 kB)

Ubolewamy, że kontuzje wykluczyły kilka zawodniczek z czynnego udziału w treningach. Cieszymy się jednak, że były z nami. Dziękujemy za sędziowanie (Ania Miszka 3b LO) oraz fotograficzną dokumentację z realizacji programu wycieczki i nie tylko… (Angelika Górska 2b LO, Oliwia Motyka 3b LO, Kornelia Szymańska 3b LO).