W październiku 2017 roku władze klubu Atom Trefl Gdańsk zaprosił uczniów naszej szkoły do wspólnego kibicowania Gdańskim Lwom. Apel spotkał się z dużym zainteresowaniem społeczności uczniowskiej. 23 października trzydziestu uczniów czynnie wspierało siatkarzy w meczu z MKS Będzin. Dobre kibicowanie i niezapomniana atmosfera meczu przełożyła się na pewną wygraną (3:0) Gdańskich Lwów. W podziękowaniu za udzielone wsparcie drużynie - dobry doping to siódmy zawodnik drużyny - uczniowie ZSP otrzymali ponowne zaproszenie na mecz 3 listopada. Tym razem kibicować pojechała grupa 35 uczniów. Z równym zaangażowanie wspierali zawodników Trefla. Niestety tym razem to nie wystarczyło i Gdańskie Lwy przegrały 3:1 z Espadonem Szczecin. To nie zraziło młodych kibiców, którzy zapowiedzieli udział w kolejnych meczach.
Mamy nadzieje, że wyjazdy na kibicowanie będą miały charakter cykliczny, gromadząc fanów męskiej siatkówki i zapewniając możliwość integracji uczniów i uczenia pozytywnego kibicowania.
Następny mecz w hali ERGO ARENY dopiero 2 grudnia (sobota).

17_11_03_mecz_03 (136 kB) 17_11_03_mecz_04 (136 kB) 17_11_03_mecz_05 (136 kB) 17_11_03_mecz_06 (136 kB) 17_11_03_mecz_07 (136 kB)