W dniu 6 listopada 2017 r. odbyły się eliminacje do Mistrzostw Powiatu Szkół Ponadgimnazjalnych w Futsalu. Eliminacje te zostały podzielone na trzy grupy. Z każdej grupy do turnieju finałowego, który odbędzie się 14-15.11.2017 r. w Hali Widowiskowo Sportowej w Rumi awansują dwie drużyny z największą ilością punktów. W naszej grupie zagrały zespoły z ZSP Reda oraz ZSP nr 2 Rumia.
W pierwszym meczu spotkaliśmy się z zespołem z Redy. Mecz ten od samego początku był bardzo zacięty i twardy, lecz to my byliśmy bardziej skuteczni i wygraliśmy 5-1. W decydującym meczu o udziale w turnieju finałowym nasi zawodnicy rozegrali zacięty bój z drużyną Hipolita i tym razem okazaliśmy się lepsi i wygrali ten mecz 4-1, co dało nam awans. Gramy dalej i zrobimy wszystko, aby nasza szkoła zajęła pierwsze miejsce. Życzcie nam powodzenia i trzymajcie kciuki.