8 listopada 2017 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie odbył się X Powiatowy Konkurs Historyczny pt. „POLSKA I POLACY W LATACH 1914 – 1939”. W zmaganiach konkursowych wzięło udział siedem drużyn uczniów. I etap konkursu historycznego polegał na rozwiązaniu testu wiadomości na temat sytuacji Polski i Polaków w latach 1914 – 1939. Etap II został przeprowadzony w formie quizu. Drużyny odpowiadały na pytania zadawane przez prowadzących.
Zwycięzcą konkursu została drużyna uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Rumi. II miejsce otrzymał Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Wejherowie. III miejsce Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Wejherowie. IV miejsce zajął Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Wejherowie w składzie: Bartosz Szczypior z klasy 3p LO, Maciej Okroj z klasy 3p LO, Grzegorz Lis z klasy 1c ZSZ.

17_11_08_konkurs_04 (84 kB) 17_11_08_konkurs_04 (84 kB)