Biało-czerwoną, żywą flagę utworzyło ponad pięć tysięcy biegaczy startujących w Biegu Niepodległości w Gdyni na dystansie 10 km. Zła pogoda nie odstraszyła również młodych biegaczy startujących w biegu młodzieżowym na dystansie 4 km. Na obu dystansach mieliśmy swoich przedstawicieli. Na sportowo ten szczególny dzień postanowiło uczcić dziewiętnastu uczniów, absolwentów i nauczycieli naszej szkoły.
W biegu juniorów wystartowało aż 79 dziewcząt z czego 10 z "Samochodówki", najlepiej z naszej szkoły wypadła Kamila Domarus, przybiegając na siódmej pozycji, dwa miejsca za Kamilą przybiegła Julia Mysz (obie z 1b LO). Reszta naszych dziewczyn również ukończyła zawody na wysokich pozycjach. Niestety, nie mieliśmy żadnego męskiego reprezentanta w tym biegu. Tym bardziej brawa dla dziewczyn, że mimo wietrznej i deszczowej aury postanowiły świętować w ten aktywny sposób.
W biegu na 10 km wystartowało 4910 zawodników z czego 1629 stanowiły kobiety. Na tym dystansie mieliśmy dwunastu reprezentantów. Wszyscy szczęśliwie ukończyli bieg, zadowoleni ze swoich rezultatów. Na każdego uczestnika na mecie czekał okolicznościowy medal i gorąca herbata. Wszystkim gratulujemy, a poniżej umieszczamy szczegółowe wyniki:

Wyniki Biegu Młodzieżowego na dystansie 4 km

nauczycielka 49:50 201 76
Maria Maj-Roksz
nauczycielka 38:26 7 1

17_11_11_bieg_03 (50 kB) 17_11_11_bieg_03 (50 kB) 17_11_11_bieg_03 (50 kB) 17_11_11_bieg_03 (50 kB) 17_11_11_bieg_03 (50 kB) 17_11_11_bieg_03 (50 kB) 17_11_11_bieg_03 (50 kB)