W Rumi, w dniach 14-15 listopada 2017 r., odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Futsalu. Wzięły w nich udział drużyny, które zajęły pierwsze dwa miejsca w grupach eliminacyjnych. Pierwszego dnia nasza drużyna rozegrała dwa mecze. Pierwsze spotkanie rozegraliśmy z ZSP nr 3 z Wejherowa, od samego początku narzuciliśmy swój styl gry i pewnie wygraliśmy 4-1. W drugim meczu tego dnia zagraliśmy z NSR. Z kolei to spotkanie przyniosło wiele emocji. Składne akcje, parady bramkarskie i wynik 1-0 dla nas.
Po tak dobrym starcie pierwszego dnia, przyszła pora na drugi dzień rozgrywek. W naszym pierwszym meczu drugiego dnia zmagań zmierzyliśmy się z gospodarzem ZSP nr 1 z Rumi. Walka od pierwszego gwizdka, zaangażowanie, determinacja dominowały w tym meczu, lecz to gospodarze okazali się minimalnie lepsi i wygrali 1-0. W drugim meczu zagraliśmy z ZSP nr 2 z Wejherowa. By marzyć o mistrzostwie spotkanie to spotkanie musieliśmy wygrać. Nie mając nic do stracenia, zabraliśmy się ostro do roboty. Akcja za akcją, lecz nic nie chciało tego dnia wpaść do bramki, z kolei Elektryk był do bólu skuteczny i wypunktował nas 5-0. W końcowym rozrachunku zajęliśmy trzecie miejsce.
Naszą szkołę reprezentowali: Tomasz Jeżowski, Michał Kożyczkowski, Maciej Kożyczkowski, Paweł Wenta, Łukasz Hebel, Bartosz Brejski, Daniel Richert, Jakub Kunz, Radosław Sałata i Dominik Klein.
Gratulujemy

monitoring pozycjia>