21 listopada 2017 r. w Powiatowym Zespole Kształcenia Specjalnego w Wejherowie odbyły się Integracyjne Spotkania Dzieci i Młodzieży. Kaszubiadę otworzył występ zespołu „Dżibasy”, składającego się z uczniów szkoły przysposabiającej do pracy. Zebrani obejrzeli również prezentację „Edukacja regionalna w PZKS w Wejherowie”, w której przedstawiono historię Regionaliów i Kaszubiady.
Uczniowie placówki razem ze swoimi opiekunami oraz uczniami (wolontariuszami) innych szkół wzięli udział w wielu ciekawych warsztatach: ceramiki, kaszubskiej kuchni, w której królowała dynia i smażone plińce, wypalania wzorów kaszubskich, gdzie zdobiono drewniane podkładki pod ciepłe napoje oraz projektowania wzorów kaszubskich.
W roli wolontariuszy wspierających pracę uczniów doskonale spisali się uczniowie klasy Ie LO - Paulina Fopke i Jolanta Staroszczyk oraz uczniowie IIe LO Zuzanna Milewska i Agata Maliszewska.

17_11_21_kaszubiada_03 (54 kB) 17_11_21_kaszubiada_03 (54 kB) 17_11_21_kaszubiada_03 (54 kB) 17_11_21_kaszubiada_03 (54 kB)