24 listopada 2017 r. trzy dziewczyny z klasy III TF: Julia Ciskowska, Alina Czech i Natalia Stenka pod opieką nauczycieli uczestniczyły w konferencji pt. "Uczymy się pięknie różnić" organizowanej przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wejherowie.
Gala miała na celu przedstawienie głównego problemu wśród ludzi, jakim jest przemoc i dyskryminacja. Całość składała się z czterech przemówień całkowicie różnych ludzi tj. prawnika, uczennicy, dyrektora i emigrantki. Mimo różnorodności, wszyscy mięli na celu przedstawienie swojego własnego projektu, który odpowiadał tytułowi konferencji.
Podczas spotkania zostali także nagrodzeni laureaci konkursu na spot promujący Kampanię "Biała Wstążka 2017" oraz plakat, który również miał na celu promocję owej kampanii. I miejsce w konkursie na spot promujący Kampanię "Biała Wstążka 2017" zajęły uczennice klasy III TF: Justyna Chojnacka, Julia Ciskowska, Alina Czech, Klaudia Jeka, Marta Stefanowska, Natalia Stenka i Magdalena Wika. Natomiast konkurs na plakat promujący Kampanię "Bała Wstążka 2017" rozstrzygnął się następująco: I miejsce zajął uczeń klasy III TF Oskar Zieliński, II miejsce zajęły uczennice klasy III TF Julia Ciskowska oraz Natalia Stenka.
Na konferencji bardzo dużo się nauczyliśmy. Zrozumieliśmy, że wszyscy jesteśmy tacy sami i nikt nie ma prawa nas źle traktować. Kampania pokazała nam, że przemoc nigdy nie była, nie jest i nie będzie dobrym rozwiązaniem i w żadnym stopniu nie będzie akceptowana. Wysłuchaliśmy opinii ze strony prawnej, jak i subiektywnej dzięki czemu zauważyliśmy, że nie ważne kim jesteśmy, skąd pochodzimy lub gdzie pracujemy... przemoc i dyskryminacja nigdzie nie jest dopuszczalna.
N.S.