24 listopada 2017 r. o godzinie pierwszej w nocy uczniowie klas Ift, IIafT, IIIfT, Ie, IIe oraz IbT wyruszyli na eskapadę do Berlina. Po niespełna ośmiogodzinnej podróży zwiedzanie stolicy Niemiec rozpoczęliśmy od historii muru Berlińskiego oraz pamiętnego check point Charlie. Następnie przez pomnik Holocaustu udaliśmy się pod Bramę Brandenburską. W drodze na wyspę muzeów przewodniczka opowiadała nam o kolejnych zabytkach prowadząc następnie krótkim spacerem pod najstarszy uniwersytet w Niemczech. Poszerzaliśmy swoją wiedzę w muzeum Pergamon oraz w muzeum technicznym koncentrując się przede wszystkim na wystawie poświęconej historii fotografii. Wysłuchując kolejnych ciekawych opowieści żwawym krokiem udaliśmy się na plac Aleksadra, by tam zwieńczyć wyjazd krótkimi zakupami. Około godziny 19 udaliśmy się już nieco zmęczeni w podróż powrotną do Polski. Weekend na pewno poświęciliśmy na regenerację przed kolejnym tygodniem ale wspomnienia i zdobyta wiedza pozostaną z nami na długo.

17_11_25_berlin_03 (129 kB) 17_11_25_berlin_03 (129 kB) 17_11_25_berlin_03 (129 kB) 17_11_25_berlin_03 (129 kB) 17_11_25_berlin_03 (129 kB)