28 listopada 2017 r. 12 uczniów eurogrupy 3E1, składającej się z uczniów klasy 3e (Julia Ciepierska, Marta Jankowska, Daria Kierznikowicz, Kinga Kilińska, Agnieszka Lewińska, Paweł Maliszewski, Maja Wabich), 3b (Oliwia Motyka, Alicja Pionk), 3h (Maria Hirsch), 3p (Monika Wojcieszak, Olaf Wasielke) podeszło do egzaminu językowego First Certificate of English (poziom B2). Egzamin został przeprowadzony w naszej szkole dzięki współpracy z Centrum Egzaminacyjnym English Unlimited, które zgodziło się przeprowadzić wszystkie części egzaminu w szkole.
Egzamin rozpoczął się o godzinie 9:00 częścią gramatyczną i rozumieniem tekstu pisanego. Następnie uczniowie przystąpili do pisania dwóch prac - obowiązkowej rozprawki oraz – do wyboru - artykułu, e-maila i reportażu. O godzinie 12:30 rozpoczęła się część rozumienia ze słuchu, a następnie część ustna egzaminu. Wyniki poznamy w styczniu, trzymamy gorąco kciuki za powodzenie naszych uczniów!
My też trzymamy kciuki

17_11_28_fce_03 (78 kB) 17_11_28_fce_04 (85 kB)