W dniu 30 listopada 2017 r. w Gdyni odbył się XVIII Finał Licealiady Wojewódzkiej w Unihokeju Chłopców. Do finału przystąpiły zespoły z Wejherowa, Gdyni, Bytowa, Kościerzyny, Gdańska i Sztumu. Zespoły te zostały podzielone na dwie grupy.
Mecze w grupach zostały rozegrane w systemie każdy z każdym. W naszym pierwszym historycznym meczu spotkaliśmy się z drużyną z Bytowa. Na tym etapie rozgrywek poziom jest bardzo wysoki i wyrównany, i jak to już bywa w meczach z naszym udziałem, nie brakowało emocji, składnych akcji i walki. Po zaciętej grze wygraliśmy 2-1. Następnym przeciwnikiem była ekipa ze Sztumu. Mecz ten był bardzo istotny dla kolejności miejsca w grupie. Jak już nasi chłopcy nie raz udowodnili, że psychika to ich mocna strona, mimo niekorzystnego wyniku potrafili doprowadzić do remisu 1-1, co dawało nam pierwsze miejsce w grupie i awans do finału.
W finale przyszło nam się zmierzyć z drużyną z Gdyni. Mecz był bardzo wyrównany, żadna z ekip nie chciała odpuścić nawet na milimetr. O końcowym wyniku zadecydowały niuanse, w których lepsza okazała się Gdynia, wygrywając finał 2-0. Mimo porażki w ostatnim meczu osiągnęliśmy historyczny wynik zajmując II miejsce w województwie pomorskim.
Srebrna drużyna: Tomasz Jeżowski, Bartosz Styn, Kacper Podajewski, Damian Borkowski, Marco Pałasz, Paweł Wenta, Mateusz Fetta, Mikołaj Lademann, Kacper Krause, Dawid Galik, Radosław Sałata. Dziękujemy chłopakom za to co uzyskali i jesteśmy dumni, że są uczniami naszej szkoły.
Gratulujemy.