Święta Bożego Narodzenia to szczególny czas, w którym myśl o spędzanych rodzinnie chwilach uwalnia pokłady empatii i dobroci u każdego z nas. Również w tym roku, na wzór lat poprzednich Rada Młodzieży zorganizowała mikołajkową zbiórkę słodyczy dla dzieci- podopiecznych Caritas przy Kościele Chrystusa Króla w Wejherowie. Kartony pełne czekolad, wafelków i pysznych cukierków trafiły do kościoła już w miniony piątek. Dodatkową atrakcją okazała się mikołajkowa zbiórka warzywnych maskotek pod hasłem: „Świeżaki do świątecznej paki”,. 96 kalafiorów, borówek, groszków i innych „warzyw oraz owoców” trafiło do dzieciaków z parafii Chrystusa Króla. Mamy nadzieję, że zabawki oraz słodkości podarowane przez naszą młodzież umilą dzieciom ten świąteczny czas.
W tym roku nie zapomnieliśmy również o seniorach - podopiecznych Caritas przy Kościele w Kostkowie oraz naszej „najmłodszej uczennicy” - Oliwce Kucharskiej. Słodkie upominki trafią do wszystkich już w środę.

17_12_01_swiezaki_03 (66 kB) 17_12_01_swiezaki_03 (66 kB)