W miniony weekend 1-3 grudnia 2017r. w wybranych sklepach w Wejherowie oraz sklepach na terenie całego kraju odbyła się kolejna Świąteczna Zbiórka Żywności. Bank Żywności w całej Polsce zorganizował po raz kolejny akcję zbiórki najpotrzebniejszych produktów. Dowolny produkt należało przekazać wolontariuszom w wybranych sklepach. Wśród wolontariuszy nie mogło oczywiście zabraknąć naszej młodzieży. Uczennice klasy 1e - Jagoda Wensierska i Klaudia Kowalewska - poświęciły swój czas i razem z innymi zbierały żywność w sklepach „Smak”
Zebrana żywność trafi do organizacji pozarządowych i instytucji pomocy społecznej z przeznaczeniem dla osób najuboższych, niepełnosprawnych, rodzin wielodzietnych oraz dzieci i młodzieży ze środowisk zagrożonych patologiami.

17_12_03_zbiorka_03 (58 kB) 17_12_03_zbiorka_04 (143 kB) 17_12_03_zbiorka_05 (104 kB)