Po dotychczasowych sukcesach naszych sportowców 04.12.2017 przystąpiliśmy do walki o kolejne medale, tym razem w Mistrzostwach Powiatu Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Ręcznej Dziewcząt. Do rozgrywek zgłosiło się 8 drużyn. Podzielone zostały na 3 grupy. Do półfinałów, które miały odbyć się 5.12.2017 r. w ZSP nr 1 w Rumi, awansować mogło tylko 6 zespołów.
Dzień pierwszy, poniedziałek 04.12.2017 r.
Jako niepokonane opuszczałyśmy dziś halę ZSP nr 2 w Wejherowie. W eliminacjach najpierw spotkałyśmy się z reprezentacją ZSO II z Rumi. Zwyciężyłyśmy 19:0. Zdecydowana i niezagrożona przewaga naszych w pierwszej połowie pozwoliła, by po przerwie „pierwszy skład” został całkowicie zamieniony, a i tak udało się utrzymać zwycięski wynik „do zera”. W drugim meczu z ZSP nr 1 z Wejherowa nie było już tak łatwo. Zagrałyśmy bardzo dobrze w obronie. Niestety, reprezentantki „Bukowej” odwdzięczyły się tym samym. Po pierwszej połowie na tablicy widniał niezadowalający nas wynik 3:0 (dla nas, ale niezadowalający…). Dopiero po przerwie gra w ataku zaczęła przynosić lepsze rezultaty. Udało nam się zdobyć 6 kolejnych bramek, bo zakończyć spotkanie 9:3.

Dzień drugi, wtorek 05.12.2017 r.
W półfinale spotkałyśmy się z reprezentacją ZSP nr 2 z Rumi. Znów potrzebowałyśmy „trochę” czasu, żeby pokazać, kto zasłużył na miejsce w strefie medalowej. Rzuty z pozycji „spalonej”, rzuty poza światło bramki, rzuty zbyt słabe i to w ręce bramkarza, zbyt dużo straconych piłek …sprawiły, że na przerwę schodziłyśmy przy wyniku 3:3. W drugiej połowie przeciwnik nie zdziałał już wiele. Udało mu się strzelić tylko jedną bramkę, a my trafiłyśmy aż 11 razy.
W finale zagrałyśmy z zespołem z ZSP nr 1 z Rumi. Tu od początku pokazałyśmy dobrą grę zarówno w ataku jak i w obronie. Zwyciężyłyśmy 10:5 (7:1). Rywalkami w drugim meczu była ponownie „Bukowa”. Grę tego zespołu znałyśmy z dnia poprzedniego. Potwierdziłyśmy zatem naszą przewagę nad reprezentacją ZSP nr 1 z Wejherowa pewnie wygrywając 12:4 (5:1).
Kolejny rok z rzędu piłkarki ręczne wywalczyły złoty medal Mistrzostw Powiatu. To kolejne zawody w tym roku szkolnym, z których reprezentacja Samochodówki wraca ze złotymi medalami! A, że apetyt rośnie w miarę jedzenia…trzymamy kciuki jutro, podczas gdy w Mistrzostwach Powiatu walczyć będą nasi piłkarze ręczni oraz w czwartek - wtedy to dziewczęta zagrają w Półfinale Wojewódzkim.
Nasze Mistrzynie Powiatu to: Kornelia Szymańska 3b LO, Anna Miszka 3b LO, Milena Kosznik 2b LO, Klaudia Langa 2b LO, Marcela Majewska 2b LO,Drewa Karolina 2b LO, Kornelia Ogórkiewicz 2e LO, Zuzanna Okoń 2e LO, Angelika Górska 2b LO, Laura Lademann 3b LO, Kinga Styn 3b LO, Weronika Kwidzyńska 1b LO, Julia Myszk 1b LO, Ramona Rompa 1b LO.
Brawo!