„Mimo rozwoju opieki paliatywnej i hospicyjnej rozumienie ważności zapewnienia
wszechstronnej opieki osobom umierającym jest ciągle w Polsce niedostateczne.
Słowa śmierć i umieranie są wypierane, a cierpienia terminalnie chorych i ich bliskich ignorowane,
mimo że śmierć jest częstym zjawiskiem i dotyczy ponad 400 000 osób rocznie”.
Prof. Jacek Łuczak

Bez większego zastanowienia odpowiedzieliśmy na apel gdyńskiego hospicjum organizując zbiórkę najpotrzebniejszych rzeczy z udostępnionej przez placówkę listy. W krótkim czasie zebraliśmy kilkanaście kartonów sprzętu medycznego, który jeszcze przed świętami trafi do hospicjum.
Ogromne podziękowania kierujemy do całej społeczności uczniowskiej naszej szkoły, a w szczególności dziękujemy Krzysztofowi Gołocińskiemu z klasy 2TM, Jakubowi Trockiemu z klasy 4BT oraz klasie 3e LO.