Pamięć o potrzebujących to nieodłączny element Świąt Bożego Narodzenia, czego symbolem jest tradycyjne puste miejsce przy stole wigilijnym. Uczniowie klasy 3E starają się o tym pamiętać i co roku wykazują się szlachetną postawą, pomagając tym, dla których los nie był łaskawy. W tym roku, po raz drugi postanowili finansowo wspomóc Schronisko Dla Zwierząt "OTOZ" w Dąbrówce. Zwierzaki odgrywają znaczącą rolę w naszym życiu: uczą nas cierpliwości, wyprowadzają ze smutków, towarzyszą w ciężkich chwilach. Tym razem to my okazaliśmy się być im potrzebni. Życie tych bezpańskich psiaków nie należy do najłatwiejszych. Często wydarza się wiele nieszczęść, pojawiają się nieoczekiwane wydatki: psiakom nie rzadko brakuje karmy, legowisk do spania czy leków.
Tym razem problemem okazała się awaria pieca i brak pieniędzy na opał, bez czego zwierzęta nie będą miały przyzwoitych warunków do życia, zwłaszcza, że idzie zima. Mamy nadzieję, że nasz wkład w lepsze życie psiaków rzeczywiście zaowocuje, a materialna pomoc podniesie ich komfort życia na długi czas. Wierzymy, że nasza zbiórka pieniędzy dla psiaków okażę się pomocna i że w jakimś stopniu zachęci innych do wspierania tych, którzy mają w życiu mniej szczęścia lub po prostu są w potrzebie.

17_12_11_schronisko_03 (107 kB)