„Miłość nie jeden zna język” – pod takim hasłem odbył się VII Powiatowy Konkurs Piosenki Miłosnej, w której uczennice naszej szkoły wzięły udział. Regulamin przewidywał, że każdy uczestnik wykona dwa utwory: w języku polskim oraz drugą w dowolnie wybranym języku obcym. Atmosfera była wspaniała, piękne, spokojne piosenki, przyciemniona sala, a także blask świec. Niesamowity klimat, który wprowadził nas w całkowicie inny świat.
Niewątpliwe swojego talentu i magii dołożyły również nasze solistki: Paulina Górkowska (2m LO) w utworach Justyny Steczkowskiej „Wracam do domu”, Hillsong „Still” oraz Sandra Praczk (1f T) w utworach Moniki Brodki „Miałeś być przy mnie”, a także Elli Gouliding „How long will I love you”. Spośród siedemnastu wykonawców, uczennica Sandra Pranczk otrzymała wyróżnienie. Należy uznać to za wielki sukces, gdyż konkurencja prezentowała bardzo wysoki poziom wokalny. Zaostrzył się zdecydowanie apetyt na przyszłoroczny konkurs, gdzie powalczymy o podium, a dziś było już naprawdę blisko.

18_02_16_piosenka_03 (59 kB) 18_02_16_piosenka_05 (58 kB) 18_02_16_piosenka_04 (47 kB)