Jak co roku w kalendarzu naszych piłkarek ręcznych wpisany był występ na Noworocznym Turnieju w Bolszewie. Tym jednak razem byłyśmy jedyną szkolą, która skorzystała z zaproszenia, a spora liczba chętnych do gry dziewcząt pozwoliła powołać dwie drużyny: reprezentację klas pierwszych i reprezentację klas drugich. Rywalki- gospodynie również wystawiły dwa zespoły: drugoklasistek i trzecioklasistek z gimnazjum.
Podczas turnieju okazało się, że trzy zespoły prezentują w tym dniu podobny poziom. Niespodziewanie dziewczęta z klasy 1b LO pokonały starsze koleżanki (11:6). Te natomiast zwyciężyły z gimnazjalistkami z klas III (9:6), co nie udało się naszym pierwszakom (przegrały 5:12). O miejscach na podium decydowały „małe punkty”, czyli bramki zdobyte i stracone w poszczególnych meczach i …, jak w roku ubiegłym, musiałyśmy uznać przewagę dziewcząt z Gimnazjum nr 1 w Bolszewie.
Niekwestionowaną królową strzelców była Karolina Drewa z 2b LO - trafiła do bramki 16 razy. Na uwagę zasługuje dobra gra, po raz pierwszy powołanych do zespołu, bramkarek: Wiktorii Dampc z 2b LO i Patrycji Cierockiej z 1b LO. (Liczymy na dalszą współpracę!). Udany debiut ma również na koncie Zuzia Hajkowicz z 1b LO. Paulinie Stence (2b LO) dziękujemy, że wsparła koleżanki z klasy i zastąpiła na pozycji obrotowej kontuzjowaną Milenę Kosznik.
Klasyfikacja końcowa:
I miejsce – Gimnazjum nr 1 w Bolszewie III klasa
II miejsce – PZS nr 4 – reprezentacja klas I
III miejsce – PZS nr 4 – reprezentacja klas II
IV miejsce – Gimnazjum nr 1 w Bolszewie II klasa
Reprezetacja klas I: Patrycja Cierocka (bramkarka), Weronika Kwidzińska (9 bramek), Zuzanna Hajkowicz (8 bramek), Julia Myszk (6 bramek), Kamila Domarus (4 bramki), Ramona Rompa (1 bramka), Julia Kaczmarek (1 bramka), Zuzanna Dembińska.
Reprezetacja klas II: Wiktoria Dampc (bramkarka), Karolina Drewa (16 bramek), Klaudia Langa (9 bramek), Angelika Górska (5 bramek), Kornelia Ogórkiewicz (4 bramki), Paulina Stenka (1 bramka), Marcela Majewska.