W dniu 26 lutego 2018 r. w Gdyni odbył się XVIII Finał Licealiady Wojewódzkiej w Futsalu Dziewcząt. Do finału przystąpiły zespoły z Wejherowa, Gdyni, Gdańska, Malborka, Skórcza i Człuchowa. Zespoły te zostały podzielone na dwie grupy; Grupa A: Wejherowo, Gdynia, Człuchów. Grupa B: Gdańsk, Malbork, Skórcz.
Mecze w grupach zostały rozegrane w systemie każdy z każdym. W naszym pierwszym historycznym meczu spotkaliśmy się z drużyną z Człuchowa. Na tym etapie rozgrywek, poziom jest bardzo wysoki i wyrównany i, jak to już bywa w meczach z naszym udziałem, nie brakowało emocji, składnych akcji i walki. Po zaciętej grze wygraliśmy 4-1. Następnym przeciwnikiem była ekipa z Gdyni. Zespół, w którym grały dziewczyny trenujące na co dzień w Sztormie Gdynia. Mecz ten był bardzo istotny dla kolejności miejsca w grupie. Od początku spotkania swój rytm gry narzuciły gospodynie tych finałów. Nasze dziewczyny dzielnie się broniły i co jakiś czas wyprowadzały kontry, po jednej z nich zdobyliśmy bramkę i pierwsza połowa skończyła się naszym prowadzeniem 1-0. Druga połowa nie odbiegała niczym od pierwszej, ataki Gdynianek w końcu przyniosły efekt i doprowadziły do remisu. Nasze dziewczyny były konsekwentne i przy odrobinie szczęścia mogliśmy wyjść na prowadzenie lecz poprzeczka uratowała miejscową drużynę. Niestety, niewykorzystane sytuacje się mszczą. Straciliśmy kolejno dwie bramki i w konsekwencji przegraliśmy 3-1, co dało nam drugie miejsce w grupie i możliwość walki o trzecie miejsce. W spotkaniu tym zagraliśmy z dziewczynami z Gdańska. Mecz ten od samego początku był pod naszą kontrolą i pewnie wygraliśmy 10-0!!!. III miejsce w Województwie na 240 szkół- to rewelacyjny historyczny wynik.
Reprezentantki naszej szkoły: Karolina Drewa, Klaudia Langa, Paulina Brzeska, Patrycja Cierocka, Angelika Górska, Kornelia Szymańska, Anna Miszka, Weronika Karmazy i Weronika Klawikowska. Dziękujemy dziewczynom za to co uzyskały i jesteśmy dumni, że są uczennicami naszej szkoły.