W tym roku po raz pierwszy uczniowie naszej szkoły wzięli udział w VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu „Żołnierze Wyklęci – Bohaterowie Niezłomni”. Uczestnicy wykonali prace w trzech kategoriach, mając do wyboru: pracę multimedialną, pracę literacką i pracę plastyczną.
Wyzwanie podjęli uczniowie klas: II B, E, M, P. Opiekunowie z naszej szkoły wysłali 24 prace, spośród których wyłoniono laureatów etapu regionalnego. Wśród nich znalazło się aż 8 uczniów naszej szkoły z łącznie 15 wyróżnionych.
Prace literackie:
II miejsce – Angelika Górska IIb
III miejsce – Karolina Drewa IIb
Prace multimedialne:
I miejsce – Kamila Goike IIe
II miejsce – Kornelia Ogórkiewicz IIe
III miejsce – Milena Kosznik IIb
Prace plastyczne:
II miejsce – Kalina Klas IIm
III miejsce – Weronika Szpakiewicz IIb
Wyróżnienie – Anna Grudzińska IIb.
Uroczyste wręczenie nagród etapu regionalnego odbędzie się 15.03.2018 r. w naszej szkole. Gratulujemy i trzymamy kciuki za sukcesy w ostatnim etapie ogólnokrajowym.