1 marca br. w Poznaniu odbyły się eliminacje okręgowe XIII Olimpiady Przedsiębiorczości. Tegoroczna edycja olimpiady opatrzona jest hasłem przewodnim „Sukces w biznesie – ludzie, wizerunek, strategia”. Całe zawody okręgowe składają się z dwóch etapów. Pierwszego, czyli testu pisemnego, który składa się z zadań zamkniętych, za które można otrzymać także punkty ujemne i trwającego 60 minut oraz drugiego, czyli pracy w grupach (tzw. część ustna). Naszą szkołę reprezentowało troje uczniów: Sandra Kwidzińska i Wojciech Składowski z klasy 2m LO oraz Maksymilian Rudnik - 2e LO.
Każdy z uczestników otrzymał ciekawe książki dotyczące prezentacji grupowej. Niestety reprezentacji naszej szkoły zabrakło kilku punktów, aby dostać się do drugiej części zawodów, ale mimo tego gratulujemy i życzymy sukcesów w następnych edycjach Olimpiady.
M.R.

18_03_01_olimpiada_03 (51 kB) 18_03_01_olimpiada_03 (51 kB)