Podobnie jak co roku, uczniowie i nauczyciele naszej szkoły 1 marca wzięli udział w Narodowym Dniu Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” . Uroczystości poświęcone upamiętnieniu żołnierzy antykomunistycznego i niepodległościowego podziemia rozpoczęły się w kościele pod wezwaniem Chrystusa Króla i błogosławionej siostry Alicji Kotowskiej w Wejherowie. Przed uroczystą mszą świętą odbył się koncert w wykonaniu uczniów szkół powiatu wejherowskiego. Po mszy uczestnicy udali się pod Bramę Piaśnicką gdzie udekorowano kwiatami i zniczami pomnik z tablicą pamiątkową poświęconą Żołnierzom Wyklętym. Wśród zaproszonych gości byli min. starosta powiatu wejherowskiego pani Gabriela Lisius, członek Zarządu Powiatu Wojciech Rybakowski, naczelnik wydziału edukacji Starostwa Powiatowego w Wejherowie Mirosław Lademann, prezydent Wejherowa Krzysztof Hildebrandt, komendant Straży Miejskiej w Wejherowie Zenon Hinca, płk Piotr Calak, komendant 18 Wojskowego Oddziału Gospodarczego; kmdr por. Artur Gajdemski, dowódca Batalionu Dowodzenia Marynarki Wojennej.

18_03_01_wykleci_03 (119 kB) 18_03_01_wykleci_04 (119 kB) 18_03_01_wykleci_05 (119 kB) 18_03_01_wykleci_06 (119 kB) 18_03_01_wykleci_07 (119 kB) 18_03_01_wykleci_08 (119 kB)