6.03.2018 r. na kilka dni przed Mistrzostwami Polski Debat Oksfordzkich nasza drużyna w składzie: Weronika Gacek, Ewelina Treder, Bartosz Szczypior i Olaf Wasielke z klasy 3P wzięła udział w szkoleniu drużyn z Pomorza biorących udział w eliminacjach do jednego z największych turniejów debat oksfordzkich, który po raz szósty odbędzie się w Poznaniu. W trzech salach szkoleniowych przedyskutowaliśmy tezy, które będą obowiązywały podczas trzech dni rywalizacji pomiędzy 80 drużynami z całej Polski. Uczestnicy i uczestniczki wydarzenia mieli sporo pytań dotyczących nowych aspektów regulaminu MPDO takich jak chociażby ad vocem oraz joker. Trzymamy kciuki za naszą świetnie przygotowaną drużynę..

18_03_06_debaty_03 (51 kB) 18_03_06_debaty_03 (51 kB)