Dnia 9 marca 2018 roku o godzinie 10.00 blisko 120 uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych wzięło udział w XIII Rejonowym Finale konkursu biblijnego, organizowanego przez Akcję Katolicką z Rumi. Naszą Szkołę reprezentowali: Honorata Styn z 3pLO; Barbara Kandziora z 3hLO; Kornelia Ogórkiewicz 2eLO.
Pytania konkursowe dotyczyły starotestamentalnej księgi Wyjścia, a także wstęp oraz przypisy. Wiele z nich było pytaniami zamkniętymi, pomimo tego nikomu nie udało się zdobyć maksymalnej ilości 62 punktów. Dodatkowa lektura pochodziła z Katechizmu Kościoła Katolickiego. Nasi uczniowie także wywalczyli wysokie miejsca, a wielkim sukcesem jest II miejsce Barbary Kandziora i IV miejsce Honoraty Styn z klasy III liceum.
Dzięki takiemu wynikowi jedziemy na Finał Diecezjalny, który odbędzie się 12 maja. Powalczymy z najlepszymi z całego województwa. Trzymajcie za nas kciuki!

18_03_09_konkurs_03 (70 kB) 18_03_09_konkurs_04 (56 kB) 18_03_09_konkurs_04 (56 kB)