Dnia 10 marca 2018 roku w Teatrze Wybrzeże w Gdańsku odbył się I Pomorski Przegląd Teatralny pod tytułem „Historie Bohaterów Niezłomnych” organizowany przez Instytut Pamięci Narodowej. Naszą szkołę reprezentował zespół „Alchemia” w składzie Michał Gaffke, Karolina Hass, Kamil Pionke, Sandra Pranczk i Alicja Weber. Nasi aktorzy zaprezentowali sztukę pod tytułem „Janek – historia „Anody”, do której scenariusz napisała Kasia Lejkowska, a oprawę multimedialną wykonały Natalia Stenka i Klaudia Schroeder. Jury ogłaszając wyniki uznało, że w kategorii szkół ponadpodstawowych miejsca nie będą punktowane, a wszyscy uczestnicy zostaną wyróżnieni. Wszystkie osiem zespołów biorących udział w przeglądzie wykazało się różnorodnością i niezwykłym talentem aktorskim. Miłym zaskoczeniem dla naszego zespołu była wizyta w garderobie i gratulacje po spektaklu od członka zarządu powiatu wejherowskiego - pana Wojciecha Rybakowskiego.

18_03_10_przeglad_teatralny_03 (58 kB) 18_03_10_przeglad_teatralny_03 (58 kB) 18_03_10_przeglad_teatralny_03 (58 kB) 18_03_10_przeglad_teatralny_03 (58 kB)