Razem z śniegiem w niedzielne przed południe pożegnaliśmy się z biegowym grand prix w biegach przełajowych z cyklu City Trail. Był to ostatni, szósty bieg z całego grand prix. Jak na przełaje przystało warunki były wymagające, topniejący śnieg, błoto miejscami woda po kostki utrudniały biegaczom pokonanie pięciokilometrowej pagórkowatej trasy. Takie warunki bardzo przypadły naszym uczniom do gustu. Julia Myszk wygrała dzisiejszy bieg, Agata Maliszewska była druga a Angelika Stencel trzecia.
Mikołaj Baranowski w kategorii chłopców zajął wysoką 4-tą lokatę a pani Maria Maj-Roksz w starszej kategorii była druga. Aby ukończyć cały cykl trzeba było wystartować w co najmniej 4 biegach. Udało się to 4 naszym reprezentantom i tak po sześciu biegach Agata Maliszewska wywalczyła drugą pozycję, Julia Myszk stanęła na trzecim miejscu podium, a Mikotaj Baranowski był 5-ty. Pani Maria Maj-Roksz ukończyła grand prix na trzecim miejscu. Uroczysta gala kończąca cykl odbędzie się 4 kwietnia w Parku Nauk Technologicznych w Gdyni. Gratulujemy naszym podopiecznym zaciętości, wytrwałości oraz ducha walki.
Następne zawody już 7 kwietnia w Wejherowie - Bieg Piaśnicki - zapisy trwają.

18_03_11_city_trail_03 (185 kB)