W poniedziałek 12 marca po raz 15. rozdane zostały certyfikaty z języka niemieckiego Goethe Zertifikat B1. 28 uczniów klasy 2e dwa tygodnie wcześniej przystąpiło do egzaminu, który składał się z dwóch części. W pierwszym tygodniu sprawdzano umiejętności rozumienia tekstu czytanego i słuchanego oraz konstruowania wypowiedzi pisemnej. Tydzień później uczniowie podeszli do części ustnej.
Po tygodniu nerwowych oczekiwań przyszły wyniki i ogromna radość - 100% zdawalność. Gratulacje należą się wszystkim uczniom. Tylko oni wiedzą ile wysiłku, pracy, nieprzespanych nocy kosztowało ich uzyskanie dokumentu potwierdzającego ich umiejętności językowe na poziomie B1.
Na uroczystości pani Dyrektor Anna Wilk wręczyła wymarzone certyfikaty. Nad sprawnym przebiegiem uroczystości czuwała klas 1e, która przygotowała starszym kolegom i koleżankom tzw. „ucztę dla ducha”.
Gratulujemy i życzymy sukcesów w przyszłym roku podczas kolejnego egzaminu.