W dniu 15.03.2018 r. odbyły się eliminacje do Powiatowej Licealiady w Koszykówce Chłopców. Zgłoszone szkoły podzielono na trzy grupy. Nasi zawodnicy zagrali z PZS nr 2 z Rumi („Hipolit”), który to mecz zdecydowanie wygrali 53:12. Po piętnastu minutach przerwy na boisku spotkali się oni z PZS nr 1 z Wejherowa i niestety ulegli 18:43.
Taki bilans zapewnił PZS nr 4 w Wejherowie awans do finału, w którym zagramy 20.03 z SLO Rumia („Salezjanie”) oraz PZS nr 2 Wejherowo. Natomiast 23.03 w piątek zmierzymy się z PZS nr 1 Rumia („Viking”) oraz PZS nr 3 Wejherowo. Oto skład drużyny z Samochodówki: Adam Patelewski, Cezary Grabowski, Łukasz Białk, Paweł Formela, Olaf Lenz, Aleksander Loewnau, Kevin Konkol, Tomasz Jeżowski, Nikodem Avetisyan.

18_03_15_koszykowka_04 (63 kB) 18_03_15_koszykowka_04 (63 kB) 18_03_15_koszykowka_06 (120 kB) 18_03_15_koszykowka_04 (63 kB) 18_03_15_koszykowka_04 (63 kB)