W czwartek 15 marca w naszej szkole miało miejsce uroczyste wręczenie nagród I etapu regionalnego VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu „Żołnierze Wyklęci – Bohaterowie Niezłomni”. Ze Szczecina specjalnie na tę okazję przybył pan Grzegorz Kozak – wiceprezes Zarządu Głównego Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Wśród gości znalazła się również pani dr Barbara Męczykowska z Oddziałowego Biura Edukacji Narodowej IPN w Gdańsku. Starostwo Powiatowe w Wejherowie reprezentował pan Wojciech Rybakowski. Krótkie przemówienie do zebranych wygłosiła pani dyrektor Anna Wilk i wicedyrektor Cezary Lewandowski.
Nagrodzeni zostali: Angelika Górska za zajęcie II miejsca w kategorii „Prace literackie”. III miejsce w tej samej kategorii zajęła Karolina Drewa. W kategorii „Prace multimedialne” I miejsce zajęła Kamila Goike, II miejsce Kornelia Ogórkiewicz a na III miejscu uplasowała się Milena Kosznik. W kategorii „Prace plastyczne” II miejsce zajęła Kalina Klas a miejsce III Weronika Szpakiewicz. Wyróżniona została Anna Grudzińska. Po wręczeniu nagród wystąpił szkolny zespół „Alchemia” w składzie: Michał Gaffke, Karolina Hass, Kamil Pionke, Sandra Pranczk, Alicja Weber i Paulina Górkowska. Przedstawili oni spektakl pod tytułem „Janek – historia Anody”, który wcześniej był prezentowany na I Pomorskim Przeglądzie Teatralnym „Historie Bohaterów Niezłomnych” zorganizowanym przez Instytut Pamięci Narodowej w Gdańsku.

18_03_15_nagrody_04 (32 kB) 18_03_15_nagrody_04 (32 kB) 18_03_15_nagrody_04 (32 kB) 18_03_15_nagrody_04 (32 kB)