W dniu 17 marca 2018 r. odbyła się XIX Olimpiada Techniki Samochodowej. Przedmiotem II etapu olimpiady, przeprowadzonego 17 marca 2018 r. w Warszawie na Wydziale Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej, był zestaw 40 pytań testowych obejmujących wiedzę podstawową (w tym: elementy matematyki i fizyki, materiałoznawstwo, rysunek techniczny maszynowy, techniki wytwarzania, podstawy budowy maszyn) oraz wiedzę specjalistyczną (budowa, diagnozowanie, naprawa i eksploatacja pojazdów samochodowych) z uwzględnieniem zasad ochrony środowiska i przepisów bhp. W półfinale olimpiady uczestniczyło 356 uczniów ze szkół z całego kraju. Uczestnicy prezentujący naszą szkołę znaleźli się w czołówce konkursu. Byli to: Marcin Stenka, Krzysztof Stenka, Łukasz Szulc.
Do ogólnopolskiego finału który odbędzie się w Warszawie w sobotę 12 maja 2018 w siedzibie firmy Robert Bosch Sp. z o.o. zakwalifikował się Marcin Stenka zajmując wysokie 5 miejsce. Przygotowania do konkursu finałowego trwają. Trzymajcie kciuki.

18_03_17_olimpiada_04 (56 kB) 18_03_17_olimpiada_04 (56 kB) 18_03_17_olimpiada_04 (56 kB) 18_03_17_olimpiada_04 (56 kB)