W dniu 23.03.2018 r. nasza męska drużyna koszykówki zajęła czwarte miejsce w powiecie wejherowskim na dziewięć biorących udział w Licealiadzie. Tym samym w klasyfikacji sportowej szkół powiatu dopisaliśmy ważne plus punkty na swoim koncie.
Mimo dobrej zespołowej gry i wielkiego wysiłku ulegliśmy zespołowi PZS nr 1 Rumia 19:28 tracąc szansę na brązowy medal. Po godzinnej przerwie zmierzyliśmy się z PZS nr 3 Wejherowo i dzięki skutecznej grze wygraliśmy 37:17. W tym dniu graliśmy bez kontuzjowanego Łukasza Białka z klasy 1 bT, któremu życzymy powrotu do zdrowia. Gratulujemy i dziękujemy za Wasze widowiskowe akcje i celne rzuty.

Końcowa klasyfikacja
ZESPÓŁ
1 2 3 4 5 6 kosze punkty miejsce
1. SLO Rumia
x 41:23 16:23 28:21 40:11 32:26 157:104 9 II
2. PZS nr 2 Wejherowo
23:41 x 8:42 17:38 38:21 32:46 118:188 6 V
3. PZS nr 1 Wejherowo
23:16 42:8 x 31:33 46:3 43:18 185:78 9 I
4. PZS nr 1 Rumia
21:28 38:17 33:31 x 39:21 28:19 159:116 9 III
5. PZS nr 3 Wejherowo
11:40 21:38 3:46 21:39 x 17:37 73:200 5 VI
6. PZS nr 4 Wejherowo
26:32 46:32 18:43 19:28 37:17 x 146:152 7 IV

W przypadku takiej samej liczby punktów o kolejności decydowała różnica koszy zdobytych do straconych między zainteresowanymi zespołami.