W dniach 20-24 marca br., już po raz czwarty, tym razem grupa 22 uczniów brała udział w obozie w Długopolu Zdrój. Organizatorem i autorem programu jest Europejskie Forum Młodzieży. Zajęcia prowadzili wolontariusze z odległych stron świata, m.in. z Indii, Pakistanu, Urugwaju, Kolumbii. Obóz był nie tylko okazją do porozumiewania się w języku angielskim, ale także zaznajomił uczniów z egzotycznymi zwyczajami innych narodów. Uczestnicy aktywnie pracowali w różnych grupach wraz z uczniami innych szkół średnich z i zdobyli wiedzę jak odnaleźć swoją rolę w czasie pracy zespołowej. Atrakcją obozu była także wycieczka do Kłodzka i oczywiście zwiedzanie największej w Polsce twierdzy obronnej.
„Niesamowita przygoda i niesamowici ludzie” - tak podsumowują wyjazd jej uczestnicy.

18_03_24_euroweek_03 (52 kB) 18_03_24_euroweek_04 (40 kB) 18_03_24_euroweek_05 (106 kB) 18_03_24_euroweek_06 (54 kB)