9.04.2018 roku w naszej szkole odbył się finał Szkolnej Ligi Debat. Naprzeciwko siebie stanęły dwie najlepsze drużyny wyłonione w eliminacjach szkolnych. Klasa Ie LO w składzie: Aleksandra Sikora, Wiktoria Kunath, Daria Szela, Jakub Woźniak, oraz klasa Ih LO w składzie: Kornelia Bryła, Weronika Brylowska, Alicja Jaedtka, Paulina Markowska zmierzyli się z tezą „Matematyka powinna być przedmiotem obowiązkowym na maturze”. Debata stała na bardzo wysokim poziomie, była bardzo wyrównana ostatecznie na argumenty zwyciężyła klasa Ie LO. Najlepszym mówcą okazał się Jakub Woźniak.
Serdecznie dziękujemy za udział w debacie panu dyrektorowi Cezaremu Lewandowskiemu, pani Aleksandrze Dampc w roli eksperta, klasom Ie LO i Ih LO za doping oraz klasie IIIp LO za przygotowanie oraz organizację Ligi. Gratulujemy wszystkim drużynom udziału w pilotażowym projekcie, w szczególności drużynie zwycięskiej oraz zapraszamy za rok do udziału w drugiej edycji.

18_04_09_debaty_03 (96 kB) 18_04_09_debaty_03 (96 kB) 18_04_09_debaty_03 (96 kB) 18_04_09_debaty_03 (96 kB) 18_04_09_debaty_03 (96 kB) 18_04_09_debaty_03 (96 kB)