W sobotę 14 kwietnia w Powiatowym Zespole Szkół nr 4 im. Jakuba Wejhera w Wejherowie odbyła się IX edycja Powiatowej Olimpiady Języka Angielskiego WEJHERIADA 2018. Dla większości uczestników była to próba generalna na tuż przed egzaminem maturalnym z języka angielskiego. Celem konkursu było także wyłonienie najlepszych uczniów w powiecie wejherowskim. W olimpiadzie wzięło udział 32 uczniów z pięciu szkół ponadgimnazjalnych, 12 z nich zakwalifikowało się do finału - egzaminu ustnego. Poziom był zdumiewająco wysoki.

Miejsce
Imię i Nazwisko Szkoła
I miejsce
Maciej Okroj uczeń Powiatowego Zespołu Szkół nr 4 w Wejherowie
II miejsce
Klaudia Skodowska uczennica Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Rumi
III miejsce
Robert Rutkowski uczeń Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Wejherowie
IV miejsce
Magdalena Nowicka uczennica Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Wejherowie
V miejsce
Damian Dompke uczeń Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Wejherowie

Wśród laureatów znaleźli się także Izabela Nowak - uczennica Powiatowego Zespołu Szkół w Redzie oraz Jakub Kloka - uczeń Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 w Wejherowie, których komisja nagrodziła za najlepszy wynik w danej placówce szkolnej. Konkurs odbył się dzięki środkom otrzymanym od Starostwa Powiatowego w Wejherowie oraz wieloletniej współpracy nauczycieli języka angielskiego szkół ponadgimnazjalnych powiatu wejherowskiego.

18_04_14_wejheriada_03 (109 kB) 18_04_14_wejheriada_03 (109 kB) 18_04_14_wejheriada_03 (109 kB) 18_04_14_wejheriada_03 (109 kB) 18_04_14_wejheriada_03 (109 kB)