Hurra. Mamy to. Kolejny medal do kolekcji dla Samochodówki w wojewódzkiej rywalizacji szkół ponadgimnazjalnych. Tym razem trzecie miejsce w drużynowych biegach przełajowych zajęły nasze dziewczęta w składzie: Julia Myszk, Kamila Domarus (1b), Klaudia Kowalewska (1e), Angelika Stencel (2b), Agata Maliszewska (2e), Izabela Gaffke (3bt). Dziewczyny rywalizowały w Adventure Park Kolibki na dystansie 1250 m. Od początku walczyły o każdy centymetr trasy, wyprzedzając kolejne rywalki. Indywidualnie najlepiej wypadła Julia Myszk, która zameldowała się 14-ta mecie, niedaleko za nią na miejscach 20-30 zameldowały się kolejne nasze uczennice. Wyrównany skład i serce do walki sprawiły, że nasze dziewczęta stanęły na trzecim miejscu podium. Serdecznie gratulujemy. W środę 25 kwietnia nasze dziewczyny będą walczyć w Mistrzostwach Polski w Sztafetowych Biegach Przełajowych 10x800 m w Garczynie. Trzymajmy za nasze reprezentantki mocno kciuki.