Uczniowie klas fototechnika wzięli udział w dziewiątej edycji wojewódzkiego konkursu fotograficznego pod tytułem „ Światłem malowane” zorganizowanym przez Pałac Młodzieży w Gdańsku. Dnia 19 kwietnia 2018 roku po obradach jury w składzie: 1.Jacek Michałowski – artysta grafik, nauczyciel pracowni fotografii artystycznej Pałacu Młodzieży w Gdańsku, przewodniczący jury; 2. Adam Warżawa – fotograf Polskiej Agencji Prasowej; 3. Krzysztof Mystkowski – fotoreporter Kosycarz Foto Press/KFP; 4. Wojciech Krakus – sekretarz – Dział Promocji, Edukacji i Animacji Kulturalnej Pałacu Młodzieży w Gdańsku, biorąc pod uwagę świat wydobyty z ciemności lub jasności, który najpełniej wyraża wrażliwość człowieka w postrzeganiu otoczenia przyznali następujące nagrody dla naszych uczniów:

Miejsce
Imię i Nazwisko Klasa
I miejsce
Kinga Marczyńska klasa 1FT
III miejsce
Jakub Derron klasa 2aFT
V miejsce
Paulina Tyszka klasa 1FT

Zdjęcia uczennicy klasy 1FT, Weroniki Rigga zakwalifikowały się do wystawy w Pałacu Młodzieży.
W tegorocznym konkursie jury zwróciło szczególną uwagę na abstrakcję stworzoną wokół światła. Z takim przedstawieniem świata widzianego przez obiektyw aparatu, w którym największe znaczenie odgrywa światło, jego relacje z napotkaną powierzchnią, fakturą i kolorem, poradziła sobie wyjątkowo Kinga Marczyńska. Wszystkim naszym uczniom gratulujemy kreatywności i wytrwałości w poszukiwaniu nowych zjawisk na pograniczu światła i mroku oraz wykorzystania poznanych technik fotograficznych aby zatrzymać je na zawsze! Miło było usłyszeć od obecnego przedstawiciela jury, że Powiatowy Zespół Szkół nr 4 z Wejherowa stanowi mocną stronę uczestników konkursu! Prace uczniów naszej szkoły zostały wyłonione spośród 335 zdjęć nadesłanych na konkurs z województwa pomorskiego.

18_04_24_konkurs_foto_04 (125 kB) 18_04_24_konkurs_foto_04 (125 kB) 18_04_24_konkurs_foto_03 (99 kB)
18_04_24_konkurs_foto_08 (44 kB) 18_04_24_konkurs_foto_06 (26 kB)
18_04_24_konkurs_foto_06 (26 kB)
Pierwsze miejsce - nagrodzone prace