Za nami X Indywidualne i Drużynowe Mistrzostwa Powiatu w Bowlingu. Tradycyjnie odbyły się one w wejherowskim klubie „Olimp”. Do walki o medale, podobnie jak w roku ubiegłym, zgłosiło się sześć szkół, które reprezentowane były przez 4-osobowe drużyny dziewcząt i chłopców.
Zwycięzcy wyłonieni zostali po rozegraniu dwóch pełnych rund. Niestety, w tym roku żadnemu z naszych zawodników nie udało się wywalczyć medali w klasyfikacji indywidualnej. Suma punktów „wykulanych” przez nasze dziewczęta dała im jednak trzecie miejsce w klasyfikacji drużynowej. Chłopcy musieli zadowolić się miejscem piątym.
W reprezentacji „Samochodówki” wystąpili: Agnieszka Schmidt (2b LO), Dorota Sobczak (2b LO), Julia Sokłowska (2b LO), Martyna Stalmach (2e LO) oraz Jakub Baranowski (3b LO), Maciej Kożyczkowski (3b LO), Mariusz Książek (1mLO), Kevin Konkol (1p LO).

18_04_25_bowling_09 (85 kB) 18_04_25_bowling_09 (85 kB) 18_04_25_bowling_09 (85 kB) 18_04_25_bowling_09 (85 kB) 18_04_25_bowling_09 (85 kB) 18_04_25_bowling_09 (85 kB) 18_04_25_bowling_09 (85 kB)