Wielki sukces osiągnęły dziewczyny z Samochodówki w odbywających się Mistrzostwach Polski w Sztafetowych Biegach Przełajowych (10 x 800m) w Garczynie. Nasze reprezentantki, które zdobyły brązowy medal w Mistrzostwach Województwa, które odbyły się w październiku dzielnie walczyły z konkurentkami z całego kraju. Nasze dziewczyny dostały dziką kartę na udział w mistrzostwach i w pełnie tą szansę wykorzystały. Okazały się również najlepszą drużyną Województwa Pomorskiego wyprzedzając zespół z Gdyni o dwie pozycje. Od początku walka była zaciętą. Dziewczyny mocno się tasowały między pozycją trzecią i szóstą. Po piątej zmianie ustabilizowały się na piątej pozycji. Na dziewiątej zmianie udało się zbliżyć do czwartej drużyny, żeby ostatecznie na ostatniej, dziesiątej zmianie ją wyprzedzić. Brawo Dziewczyny!!! Jest to niewątpliwie największy sukces naszych reprezentantek w historii naszej szkoły. Serdecznie Gratulujemy!
Skład naszej drużyny: I zmiana - Julia Myszk 1b; II zmiana - Kamila Domarus 1b, III zmiana - Kinga Styn 3b, IV zmiania - Oktawia Lewicka 3b, V zmiana - Monika Marczykowska 3b, VI zmiana - Klaudia Kowalewska 1e, VII zmiana - Klaudia Smuga 2b, VIII zmiana - Angelika Stencel 2b, IX zmiana Izabela Gaffke 3at, X zmiana - Agata Maliszewska 2e. R: Weronika Brylowska 1h.
Kolejność na mecie (pierwsza ósemka)
1 miejsce LO Rzeszów
2 miejsce LO Ostrowiec Wielkopolski
3 miejsce LO Bydgoszcz