W dniach 24-25 kwietnia 2018 roku w Rumi odbyły się Mistrzostwa Powiatu Wejherowskiego Szkół Ponadgimnazjalnych w Piłce Nożnej 11-osobowej. Mistrzostwa te zostały podzielone na dwie grupy. Z każdej grupy do turnieju finałowego, który odbył się na obiektach "SALOSU" w Rumi awansowały po dwie pierwsze drużyny z zaliczeniem meczu półfinałowego. W naszej grupie zagrały zespoły z PZS nr 3 Wejherowo, NSR Wejherowo oraz PZS 1 Rumia.
W pierwszym meczu spotkały się zespoły PZS nr 3 Wejherowo i PZS 4 Wejherowo. Mecz ten od samego początku był bardzo zacięty i twardy, lecz to my byliśmy skuteczniejsi i wygraliśmy 2-1. W drugim meczu zmierzyliśmy się z drużyną NRS Wejherowo, przewaga nasza była znacząca i pewnie wygraliśmy 1-0. W ostatnim meczu tego dnia przyszło nam zagrać z PZS 1 Rumia, w tym spotkaniu padł remis 1-1, więc do turnieju finałowego przystąpiliśmy z zaliczonym punktami za remis.
W dniu następnym zagraliśmy dwa mecze. Najpierw zagraliśmy z "Elektrykiem" ulegając minimalnie 1-0, a następnie z "Bukową" 5-1. Ostatecznie zajęliśmy czwarte miejsce. Naszą szkołę reprezentowali; Michał Kożyczkowski, Tomasz Jeżowski, Maciej Potrykus, Łukasz Hebel, Paweł Wenta, Daniel Richert, Jakub Kunz, Maciej Cybulski, Mikołaj Bargański, Sebastian Pikron, Bartosz Brejski. Dziękujemy chłopakom za walkę i determinację do ostatniego gwizdka.